E faigata ona faʻaumatia faʻalavelave faʻafefe i totonu o pisinisi vaʻavaʻa a le lalolagi, o tau e tumau pea le maualuga

Talu mai le amataga o lenei tausaga, o le faʻafitauli faʻafefe i totonu o pisinisi vaʻavaʻa faavaomalo ua matua iloga lava.O Nusipepa e taatele i faʻalavelave faʻalavelave.O tau o va'a ua si'i a'e ma o lo'o i ai i se tulaga maualuga.Ua faasolosolo malie ona aliali mai le aafiaga leaga i itu uma.

Fa'alavelave masani o poloka ma tuai

I le amataga o Mati ma Aperila i lenei tausaga, o le poloka o le Suez Canal na mafua ai le mafaufau e uiga i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga faʻavaomalo.Ae ui i lea, talu mai lena taimi, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o vaʻa uta uta, taofia i totonu o uafu, ma le tuai o sapalai o loʻo faʻaauau pea ona tupu soo.

E tusa ai ma se ripoti a le Southern California Maritime Exchange i le aso 28 o Aokuso, e 72 le aofa’i o va’a koneteina na tu’u i uafu o Los Angeles ma Long Beach i le aso e tasi, e sili atu i le fa’amaumauga muamua e 70;E 44 va’a koneteina na tu’u i taula, lea e 9 i totonu O le vaega tafefea na ia malepe ai fo’i le fa’amaumauga muamua o va’a e 40;e 124 le aofa’i o va’a o ituaiga eseese sa taula i le uafu, ma o le aofa’i o va’a na taula i le fa’atauga na o’o atu i le fa’amaumauga e 71. O mafua’aga autu o lenei fa’alavelave o le le lava o tagata faigaluega, fa’alavelave fa’afuase’i ma le si’itia o fa’atauga o aso malolo.O taulaga Kalefonia i Los Angeles ma Long Beach e tusa ma le tasi vaetolu o oloa faaulufale mai a Amerika.E tusa ai ma faʻamaumauga mai le Port of Los Angeles, o le averesi o taimi faʻatali mo nei vaʻa ua siitia i le 7.6 aso.

O le faatonu sili o le Southern California Ocean Exchange, Kip Ludit, na taʻua ia Iulai o le numera masani o vaʻa o loʻo taula i le va o le zero ma le tasi.Na faapea mai Lutit: “O nei vaa e faalua pe faatolu le lapopoa o vaa na vaaia i le 10 pe 15 tausaga ua mavae.E umi se taimi e la'u ai uta, latou te mana'omia fo'i nisi loli, tele nofoaafi, ma isi mea.Tele faleteuoloa e utaina.”

Talu ona toe amata galuega tau tamaoaiga a le Iunaite Setete ia Iulai o le tausaga talu ai, ua aliali mai le aafiaga o le faateleina o felauaiga i vaa.E tusa ai ma le Bloomberg News, o loʻo pisi le fefaʻatauaʻiga a Amerika ma Saina i lenei tausaga, ma o loʻo faʻatau muamua e le au faʻatau oloa e faʻafeiloaʻi aso malolo a Amerika ma le Vaiaso Auro a Saina ia Oketopa, lea na faʻateleina ai le pisi o felauaiga.

E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le kamupani suʻesuʻe a Amerika Descartes Datamyne, o le aofaʻi o uta o uta o le gataifale mai Asia i le Iunaite Setete ia Iulai na siitia i le 10.6% i lea tausaga ma lea tausaga i le 1,718,600 (faʻatatau i pusa 20-futu), lea e maualuga atu nai lo lena. o le tausaga talu ai mo le 13 masina sosoo.Na ausia e le masina se faamaumauga maualuga.

O le mafatia i timuga mamafa na mafua mai i le Afa o Ada, na faamalosia ai le Pulega o le Taulaga o New Orleans e taofia lana pusa pusa ma le tele o pisinisi o felauaiga o uta.Na taofia e le aufaioloa oloa tau faatoaga i le lotoifale le auina atu i fafo ma tapunia le itiiti ifo ma le tasi le fale gaosi soya.

I le amataga o lenei taumafanafana, na faʻasalalau ai e le White House le faʻavaeina o se vaega faʻalavelave faʻalavelave sapalai e fesoasoani e faʻamama ai faʻamaʻi ma faʻatapulaʻaina sapalai.I le aso 30 o Aukuso, na tofia ai e le White House ma le US Department of Transportation John Bockarie e avea ma avefe'au fa'apitoa a le Vaega o Fa'alavelave Fa'alavelave.O le a ia galulue ma le Failautusi o Felauaiga Pete Buttigieg ma le National Economic Council e foia le backlog, faʻatuai o le tuʻuina atu ma le le lava o oloa na feagai ma tagata faʻatau ma pisinisi a Amerika.

I Asia, Bona Senivasan S, peresitene o le Gokaldas Export Company, o se tasi o le tele o oloa faatau oloa i Initia, fai mai e tolu si'itaga i tau o pusa ma le le lava ua mafua ai le tuai o felauaiga.Na ta’ua e Kamal Nandi, o le ta’ita’ifono o le Consumer Electronics and Electrical Appliance Manufacturers Association, o se fa’alapotopotoga o pisinisi tau-eletise, o le tele o containers ua ave i Amerika ma Europa, ma e tau leai ni container a Initia.Fai mai le au fa'auluuluga o pisinisi, a o'o atu le utiuti o container i lona maualuga, e ono fa'aitiitia le fa'atauina atu o nisi o oloa ia Aukuso.Na latou fai mai ia Iulai, o oloa auina atu i fafo o lauti, kofe, araisa, tapaa, mea manogi, nati cashew, aano o manufasi, oloa susu, oloa moa ma le uamea ua paʻu uma.

O le faʻateleina o le manaʻoga mo oloa faʻatau i Europa o loʻo faʻateleina ai foʻi faʻalavelave faʻafefe.Rotterdam, le uafu tele i Europa, sa tatau ona tauivi ma le vevesi i lenei taumafanafana.I totonu o Peretania, o le le lava o avetaavale loli ua mafua ai le fagufagu i taulaga ma nofoaafi i uta, ua faamalosia ai nisi o faleteuoloa e mumusu e momoli atu pusa fou seia oo ina faaitiitia le backlog.

E le gata i lea, o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi i tagata faigaluega o loʻo laʻuina ma laʻu pusa pusa ua mafua ai ona tapunia pe faʻaitiitia nisi o taulaga.

O lo'o tumau pea le maualuga o le tau o uta

O le faʻalavelave o le faʻalavelaveina o vaʻa ma le taofia o loʻo atagia mai ai le tulaga ona o le toe faʻaleleia o le manaʻoga, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaititia o galuega o le uafu, ma le faʻaitiitia o le lelei, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le taofia o vaʻa e mafua mai i afa, le sapalai ma le manaʻoga o e masani ona fufusi vaa.

A'afia i lea tulaga, ua si'isi'i le tau o le toetoe lava o auala tetele uma o fefa'ataua'iga.E tusa ai ma faʻamaumauga mai le Xeneta, o loʻo siaki fua o uta, o le tau o le felauaiga o se pusa masani e 40-futu mai Sasaʻe Mamao i Europa i Matu ua siʻitia mai lalo ifo o le US$2,000 i le US$13,607 i le vaiaso talu ai;o le tau o felauaiga mai Sasaʻe Mamao i le Metitirani ua siʻitia mai le US$1913 i le US$12,715.US tālā;o le averesi o tau o felauaiga container mai Saina i le talafatai i sisifo o le Iunaite Setete na siitia mai le 3,350 tala Amerika i le tausaga talu ai i le 7,574 tala Amerika;O felauaiga mai Sasa'e Mamao i le talafatai i sasae o Amerika i Saute na siitia mai le 1,794 tala Amerika i le tausaga talu ai i le 11,594 tala Amerika.

O le utiuti o va'a fa'amamago tele o lo'o fa'atupula'ia fo'i.I le aso 26 o Aukuso, o le totogi o le lisi mo le Cape of Good Hope mo vaʻavaʻa tetele mamago sa maualuga e pei o le US $ 50,100, lea e 2.5 taimi i le amataga o Iuni.O totogi fa'ailoga mo va'a mamago tetele o lo'o felaua'i le 'oa u'amea ma isi va'a ua vave ona si'itia, ua o'o i le maualuga pe a ma le 11 tausaga.O le Baltic Shipping Index (1000 i le 1985), lea o loʻo faʻaalia manino ai le maketi mo vaʻa mamago tele, e 4195 points ia Aokuso 26, o le maualuga maualuga talu mai Me 2010.

O le si’itia o tau o uta a va’a koneteina ua fa’ateleina ai le oka o va’a.

O fa’amaumauga mai le kamupani su’esu’e a Peretania o Clarkson na fa’aalia ai o le aofa’i o fa’atonuga o le fauina o va’a container i le afa muamua o lenei tausaga e 317, o le tulaga maualuga lea talu mai le afa muamua o le 2005, o se fa’aopoopoga e 11 fa’atusa i le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga na te’a nei.

O le manaʻoga mo vaʻa pusa mai kamupani tetele o vaʻa i le lalolagi e matua maualuga lava.O le faasologa o le voluma i le afa muamua o le 2021 ua oʻo i le lona lua-maualuga maualuga i le talafaasolopito o le afa-tausaga le aofaʻi o le faasologa.

O le si’itia o oka e fau ai va’a ua si’itia ai le tau o va’a container.Ia Iulai, o le fa'asologa o tau o fale fou a Clarkson e 89.9 (100 ia Ianuari 1997), o se si'itaga i lea tausaga ma lea tausaga e 12.7 pasene, e o'o atu i le maualuga pe a ma le iva ma le afa tausaga.

E tusa ai ma faʻamaumauga mai le Shanghai Shipping Exchange, o le fua o uta mo pusa 20-futu na lafo mai Shanghai i Europa i le faaiuga o Iulai e US $ 7,395, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga e 8.2 taimi;40-futu containers na lafo i le talafatai i sasae o Amerika e US$10,100 ta’itasi, talu mai le 2009 Mo le taimi muamua talu ona maua fa’amaumauga, ua sili atu le US$10,000 fa’ailoga;i le ogatotonu o Aukuso, na siitia ai le uta i uta i le Talafatai i Sisifo o le Iunaite Setete i le US$5,744 (40 futu), o se siitaga e 43% mai le amataga o le tausaga.

O kamupani vaa tetele a Iapani, e pei o Nippon Yusen, na valoia i le amataga o lenei tausaga faaletupe e faapea “o le a amata ona faaitiitia tau o uta mai ia Iuni ia Iulai”.Ae o le mea moni, ona o le malosi o le manaʻomia o uta faʻatasi ai ma le vevesi i le taulaga, le gafatia o felauaiga, ma le maualuga o tau o uta, o kamupani vaʻa ua matua siitia a latou faʻamoemoega faʻatinoga mo le tausaga faʻaletupe 2021 (e oʻo ia Mati 2022) ma ua faʻamoemoe e maua le maualuga o tupe maua. i le talafaasolopito.

E tele a'afiaga leaga e aliali mai

O a'afiaga a le tele o vaega e mafua mai i le fe'avea'i ma le si'itia o tau o uta o le a faasolosolo malie lava.

O le tuai o sapalai ma le si'itia o tau e iai sona aafiaga tele i le olaga i aso faisoo.E tusa ai ma lipoti, na aveese e le faleaiga a le British McDonald's milkshakes ma isi fagu meainu mai le lisi o meaʻai ma faʻamalosia le filifili moa o le Nandu e tapunia mo sina taimi le 50 faleoloa.

Mai le va'aiga o le a'afiaga o tau, ua talitonu le mekasini o le Time, talu ai e sili atu i le 80% o fefa'ataua'iga o oloa o lo'o fela'ua'i i le sami, o le si'itia o uta o lo'o lamatia ai tau o mea uma mai meata'alo, meafale ma vaega o ta'avale i le kofe, suka ma ani.Faʻateleina atugaluga e uiga i le faʻavaveina o le tamaoaiga o le lalolagi.

Na taʻua e le Toy Association i se faʻamatalaga i le aufaasālalau a Amerika e faʻapea o le faʻalavelaveina o filifili o se faʻalavelave faʻalavelave mo vaega uma o tagata faʻatau."O kamupani meataalo o loʻo mafatia i le 300% i le 700% o le faʻatupulaia o tau o uta ... O le avanoa i pusa ma avanoa o le a faʻaalu ai le tele o tau faʻaopoopo leaga.A o latalata mai le tausamiga, o le a feagai le au faʻatau oloa ma le le lava ma o le a feagai le au faʻatau ma le tau maualuga atu.

Mo nisi atunuu, o le le lelei o felauaiga o felauaiga e i ai se aafiaga le lelei i oloa auina atu i fafo.Vinod Kaur, faatonu sili o le Indian Rice Exporters Association, fai mai i masina muamua e tolu o le tausaga faaletupe 2022, ua paʻu i le 17% le oloa mai fafo o le basmati.

Mo kamupani va'a, a'o si'itia le tau o le uamea, o lo'o siisii ​​fo'i le tau o le fau o va'a, e ono toso i lalo tupe maua a kamupani va'a o lo'o okaina va'a maualuluga.

E talitonu le au suʻesuʻe o pisinisi e iai le lamatiaga o le paʻu o le maketi pe a maeʻa vaʻa ma tuʻu i luga o le maketi mai le 2023 i le 2024. O nisi tagata ua amata ona popole o le a iai se faʻasili o vaʻa fou e okaina i le taimi latou te oka ai. fa'aaoga ile 2 i le 3 tausaga.Nao Umemura, o le pule sili o mea tau tupe a le kamupani vaʻa Iapani Merchant Marine Mitsui, fai mai, "O le mea moni, ou te masalosalo pe mafai ona faʻaauau pea le manaʻoga o uta i le lumanaʻi."

Yomasa Goto, o se tagata suʻesuʻe i le Iapani Maritime Center, na ia auʻiliʻili, "A o faʻaauau pea ona tulaʻi mai poloaiga fou, o loʻo iloa e kamupani tulaga lamatia."I le tulaga o le faʻatupeina atoa i totonu o se augatupulaga fou o vaʻa suauʻu mo le felauaiga o kesi faʻalenatura liquefied ma hydrogen, o le faʻaleagaina o tulaga tau maketi ma le faʻatupulaia o tau o le a avea ma lamatiaga.

UBS suʻesuʻega lipoti o loʻo faʻaalia ai o le faʻapipiʻiina o uafu e faʻamoemoe e faʻaauau pea seia oʻo i le 2022. O lipoti na tuʻuina atu e le auʻaunaga tau tupe Citigroup ma The Economist Intelligence Unit o loʻo faʻaalia ai o nei faʻafitauli e loloto aʻa ma e ono le mou atu i se taimi vave.


Taimi meli: Oke-18-2021

Afai e te manaʻomia soʻo se faʻamatalaga o oloa, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou e lafo atu ia te oe se upusii atoa.